Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.... ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ... ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ"
(Όσα είναι σε παρένθεση είναι δικά μου σχόλια...)

Μια σειρά μέτρων και περικοπών ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νίκος Μουρκογιάννης (ο οποίος είναι οικονομολόγος) θέλοντας να μειώσει το έλλειμμά της. Στόχος η εξοικονόμηση 9,2 εκατομμυρίων ευρώ. Τα μέτρα έχουν τη στήριξη των εργαζομένων. ( τόσο εύκολα???)

Ένα από τα μέτρα που προτείνονται είναι η μη ανανέωση της σύμβασης με το θέατρο «Ακροπόλ». Οι παραστάσεις για παιδιά θα παρουσιάζονται στο θέατρο «Ολύμπια».

Αλλα μέτρα αφορούν την διακοπή μίσθωσης του ακινήτου στην οδό Πειραιώς 199, τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών και του μπαλέτου στην Καλλιθέα και τη μεταφορά των εργαστηρίων στο Μενίδι.

Ακυρώνονται οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής, δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 337 εργαζομένων (εκτός από εκείνους που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του θεάτρου) και περιορίζεται κατά 65% το κόστος της παραγωγής «Νόρμα» που θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο στο Ηρώδειο.

Στόχος είναι να εξοικονομηθούν 9,2 εκατομμύρια ευρώ από τα ανελαστικά έξοδα του οργανισμού που σήμερα κυμαίνονται στα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τακτική επιχορήγηση δεν ξεπερνά τα 17,2 εκατομμύρια.
Οι αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΛΣ βρίσκουν σύμφωνους του εργαζομένους. Μάλιστα, η ορχήστρα της ΕΛΣ, με ομόφωνη απόφαση των μελών του σωματείου της, παραιτήθηκε οικειοθελώς από κάθε πρόσθετη αμοιβή που δικαιούται και η οποία θα προκύψει από το διάστημα 1-5-10 έως και το τέλος της καλλιτεχνικής περιόδου 2010/11. (Επαναλαμβάνω: μα... τόσο ευκολα???)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου